Já a můj syn - Saint-Exupéry, Antoine de, 1900-1944 (Vyšehrad, 1971)
Devadesát básníkových dopisů matce lemuje cestu, kterou ušel od studentských let až na samý předvečer dne, kdy se svým letounem uprostřed 2.sv.války ztros kotal.