Věno po mé matce - Jiménez Lozano, José, 1930- (Světová próza, 2009)
Povídkový soubor představitele španělské světové literatury. Každá povídka je malým literárním skvostem, a tak nepřekvapuje, že právě Věno po mé matce bylo v roce 2002 oceněno Cervantesovou cenou, kterou Španělsko prokazuje úctu a uznání svým největším spisovatelům