Brácha Jerry, aneb, Život pod nebeskou horou - Kubešová, Blanka, 1944- (Eroika, 2009)
Psychologický příběh s autobiografickými prvky o nevšedních osudech dvou sourozenců-emigrantů, o smyslu lidské existence, o potřebě někam patřit a o důležitosti osobní svobody.