Upíří pasti - Gischler, Viktor (Plejáda, 2010)
Hlavním dějištěm je Praha. Hlavní protagonista románu, univerzitní student Allen, je pověřen úkolem asistovat profesoru Evergreenovi při výzkumu o Kafkovi v Praze. Velmi brzy ale zjistí, že to, po čem chce profesor v našem hlavním městě pátrat, nemá s literaturou nic společného. Jde mu totiž o samotný kámen mudrců, pocházející z dob vlády císaře Rudolfa II., který si s jeho pomocí chtěl údajně zajistit nesmrtelnost.