Velikonoční průvod - Yates, Richard, 1926- (Mladá fronta, 2009)
Už jako malá děvčátka se od sebe Sarah a Emily hodně lišily. Emily vzhlíží ke své uvážlivé starší sestře a žárlí na její blízký vztah s jejich nepřítomným otcem a později na její zdánlivě zářné manželství. Cesta, již zvolí sama pro sebe, není tak bezpečná, je méně konvenční a její milostné pletky ji nikdy plně neuspokojí. Ačkoli pouto mezi nimi přetrvá, vzdálenost mezi oběma ženami postupně narůstá až do chvíle, kdy k jejich vzájemnému vztahu naposledy přitáhne pozornost tragická událost.