Myšlenky nahlas : životopisné fejetony, příběhy, básně a texty - Fousek, Josef, 1939- (Knižní klub, 2010)
Josef Fousek seznamuje čtenáře se svými pocity, setkáními a dojmy - jde tedy o osobní zpověď. Laskavé a přímočaré fejetony se vždy svým obsahem přiklánějí k vítězství dobra nad věčným zlem, které prostupuje stále více naši dobu.