Staré pověsti české - Jirásek, Alois, 1851-1930 (E-knihovna, 2011)
Klasická kniha české literatury je mistrovským převyprávěním díla lidové fantazie a tvořivosti, kde anonymní autoři zachytili zajímavé úseky dávných českých dějin.