Síla rozumu - Fallaci, Oriana, 1929-2006 (Nakladatelství Lidové noviny, 2014)
Autorka odhaluje, jak západní společnost - historicky spjatá s ideálem demokracie a základních křesťanských hodnot - podléhá populistickým heslům multikulturalismu. Napadená civilizace se stále viditelněji podvoluje, místo aby vzkřísila ideály, na nichž byla vystavěna. Má přesto šanci přežít?