Stará řemesla - Kocourek, Jaroslav (Agentura Rubico, s.r.o., 2017)
Více než 450 fotografií a poutavý text vás seznámí se starými řemesly, která nyní známe většinou už jen z muzeí. Dozvíte se, jak byla řemesla organizovaná, co byla bratrstva, mistři, tovaryši, učedníci, jak složité byly cechovní zkoušky nebo jaká měli řemeslníci privilegia i povinnosti. V popisu jednotlivých řemesel se dočtete, jak se řemeslníkům žilo, jaké vážnosti se jim dostalo a co potřebovali ke své živnosti. V této knize je představeno 18 živností, např. lékárenství, cihlářství, rukavičkářství, mýdlařství