Nebožka smrt : (1963) - Šiktanc, Karel, 1928- (E-knihovna, 2017)
V cyklu šesti rozsáhlejších básní nazvaných "Nebožka smrt" (1963) rozehrává Karel Šiktanc kruté, avšak vizuálně působivé příběhy, v nichž hlavní úlohu představuje, jak ostatně napovídá samotný titul, smrt v nejrůznějších podobách.