Jantarové dědictví. - Rehn, Heidi, 1966- (Knižní klub, 2017)
Podzim 1662. Ve víru königsberského povstání se dcera bývalé ranhojičky Magdaleny, Carlotta, znovu setká se svou první láskou Mathiasem. Jako důstojník kurfiřtské armády patří k obléhatelům města. Jejich vztah tedy nestojí pod šťastnou hvězdou. Když se politická situace v Königsbergu vyostří, upadnou Carlotta a její matka do podezření, že prozradily obléhatelům důležitá tajemství. Nezbývá jim proto nic jiného než utéct z města.