Utopír : texty z let 1964–1967 - Topinka, Miloslav, 1945- (Čeští básníci 20. století, 2019)
Prvotina významného českého básníka a esejisty se stala v průběhu šedesátých let kultovní sbírkou, která předznamenávala nové postupy a možnosti soudobé české poezie.