Tomáš Baťa a baťovské školství - Kostka, Karel, 1960- (Alpress, 2018)
Tomáš Baťa je chápán jako světový fenomén a příklad podnikatelského úspěchu. Méně se ovšem ví, že pod jeho přímým vlivem se rozvíjelo ve Zlíně i školství, ve kterém byly uplatňovány principy americké pragmatické pedagogiky, a toto odvětví se tak stalo přímou součástí budování amerického snu v moravské kotlině.