Valentýnka a narozeniny - Peroutková, Ivana, 1960- (Albatros, 2018)
Devítiletá Valentýnka je trochu snílek, trochu průzkumnice. Tahle kombinace z ní dělá neobyčejnou holčičku, která se dostává do dramatických, dojemných i vtipných situací. Valentýnka žije s rodiči, babičkou, tetou, strýcem a psem Hugem ve starém domě se zahradou. A má tři nejlepší kamarády - Jonáše, Péťu, Zuzku, s nimiž se pouští do nejrůznějších dobrodružství. Jenže ta nakonec vždycky dopadnou jaksi jinak, než si Valentýnka představovala. První díl série příběhů o holčičce Valentýnce.