Obrazy z dějin národa českého : věrná vypravování o životě, skutcích válečných i duchu vzdělanosti. - Vančura, Vladislav, 1891-1942 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Vrcholné dílo spisovatelského umění vypráví báje, mýty a historické příběhy o nejvýraznějších typech a období našich dějin od dob knížecích až po třinácté století.