Velký pitaval města Písku - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2019)
Podkladem pro tyto povídky bylo autorovi studium v archivu Prácheňského muzea, kde vyhledával kriminální případy od vzniku četnické pátrací stanice v Písku v roce 1928 až do roku 1939.