Beznadějný osud - Kearsley, Susanna, 1966- (Ikar, 2019)
I po necelých tři sta letech zůstává šifrovaný deník jakobitské emigrantky Mary Dundasové záhadou. Sára Thomasová, která má za úkol text dešifrovat, brzy zjišťuje, že Maryiny záznamy skrývají úplně něco jiného než očekávala.