Břicho nestvůry : případy vrchního inspektora Gamache - Penny, Louise, 1958- (Euromedia group, 2020)
Nemine den, aby devítiletý Laurent Lepage nebil na poplach. Podle něj hrozí vesničce Three Pines neustále nějaké strašné nebezpečí, od invaze mimozemšťanů přes chodící stromy, okřídlené nestvůry až po dinosaury zahlédnuté na návsi. Jenže všichni včetně Armanda a Reine-Marie Gamachových, kteří teď v quebecké vísce bydlí, jsou přesvědčení, že má prostě jen moc bujnou fantazii. Vždyť kdo by těm jeho šíleným historkám věřil? Avšak když chlapec náhle zmizí, najednou se zdá, že aspoň v něčem možná nelhal. Tak začíná horečné pátrání po chlapci i po pravdě a to, co při tom vesničané objeví v lese, spustí řetězec událostí, jež vedou k vraždě, ta zas ke starému zločinu a ten ke staré zradě. A ta vede ke dveřím zahořklé staré básnířky. A teď je tu, ten stín, píše Ruth Zardová, už po tobě sáh. Three Pines kdysi navštívila nestvůra, která tam zapustila hluboké kořeny. A Ruth ví, že nyní je zpátky. Armand Gamache, bývalý šéf oddělení vražd Sureté du Québec, se zatím potýká s vlastním svědomím. Je totiž možné, že když chlapci nevěřil, má na následujících hrozných událostech svůj díl viny.