Usmát se a poodstoupit - Nešpor, Karel, 1952- (Vyšehrad, 2021)
Odlehčené úvahy a glosy známého psychiatra. Psychiatr a specialista na léčbu návykových nemocí Karel Nešpor má jasno: s úsměvem jde všechno lépe. Ve sbírce odlehčených zamyšlení se s nadhledem věnuje různým tématům a hledá odpovědi na odvěké otázky života. Jak můžeme ovlivnit své zdraví pomocí pozitivního psychického naladění? A jak si udržet odstup i ve vážných situacích? Nejen to najdete v jeho úvahách, glosách, příbězích a nápadech podaných svižně a bez patosu