Dívka a moře : příběh Trudy Ederleové, která v roce 1926 jako první žena přeplavala Lamanšský průliv - Stout, Glenn (Ikar, 2022)
Psal se rok 1926 a stále ještě platilo, že sukně musí sahat pod kolena a sport se pro ženy nehodí. Přesto se našla jedna odvážná americká dívka, která uvedla v úžas celý svět, když jako první žena v historii lidstva přeplavala Lamanšský průliv a překonala dosavadní rekord téměř o dvě hodiny. Jmenovala se Trudy Ederleová a její výkon byl a dosud je srovnatelný s výstupem na Mount Everest. Po návratu do Spojených států se rázem stala nejslavnější ženou světa a stejně rychle upadla v zapomnění. Na stránkách této knihy její fascinující příběh opět ožívá