Čí je ten čáp? - Staňková, Vladimíra, 1987- (Drobek, 2024)
Vyprávění o čápu Pipovi a jeho nebezpečném dobrodružství. Text respektuje zásady genetické metody výuky čtení, která umožní přečíst text a dozvědět se něco o ptácích i začínajícím čtenářům.