Musím tě zradit - Sepetys, Ruta, 1967- (CooBoo, 2022)
Román úspěšné americké autorky mistrně vykresluje atmosféru permanentního stihomamu a strachu, který dokázala ve svých občanech vytvářet rumunská totalitní diktatura.