Nemoc není za trest, zdraví není za odměnu : Jitka Abrahámová, první dáma české onkologie - Abrahámová, Jitka, 1943- (Vyšehrad, 2022)
Když Jitka Abrahámová v roce 1966 promovala, byla onkologie nejméně probádaným oborem lékařství a většina pacientů na rakovinu umírala.