Dlouhý most - Pelíšek, Antonín, 1952- (CPress, 2023)
Vzpomínky na jedno léto na začátku šedesátých let vyprávěné z pohledu chlapce, který začíná poznávat realitu dvou světů - toho venku a toho doma. A pátrá po tom, co se stalo za války s babičkou.